Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


2021

24 Januari: Sint Sebastiaan

Zondag 24 januari zou, zoals ieder jaar, het patroonsfeest St. Sebastiaan gehouden worden. I.v.m. met de Coronapandemie zal ook dit jaar geen feesten door de schutterij(en) mogen georganiseerd worden.

Zoals vooraf aangekondigd hebben onze voorzitter Ger Pappers en generaal Paul Hazen de heilige mis bijgewoond, net als een beperkt aantal andere (niet-geüniformeerde) leden. Na de mis is onze vlag voor de kerk gehesen. Ook weer in aanwezigheid van Ger en Paul.

Helaas geen rondgang langs de cafés dus ook geen erwtensoep. Sommige van onze leden hebben dit toch maar in huiselijke kring gedaan, en dit op een foto vastgelegd.

Laten we hopen dat we elkaar allemaal snel weer zien. Blijf gezond!
Onderling schieten 2020

Het onderling kampioenschap werd in 2020 afgelast vanwege de weersomstandigheden. Het bestuur had besloten om dit alsnog in te halen, zondag 18 juli 2021. Bij stralend weer kwamen 16 deelnemers en enkele andere geïnteresseerde leden samen onder de schietboom. Doordat de zon vol op de schietboom stond en reflecteerde op de punten, was het zeer moeilijk om de punten duidelijk te zien. Dat was dan ook te merken aan de resultaten. Toch was het een eerlijke strijd, want de omstandigheden waren voor iedereen gelijk. Zo was het niet verwonderlijk dat de strijd in de A-klasse uiteindelijk ging tussen Patrick Beckers (3e), Mart Habets (2e) en Marie-José Van Cleef, waarbij Marie-José als winnaar uit de bus kwam. Bij de B-klasse werden Wim Vliegen (2e), Frans Nievelstein (3e) en Hub Huijts winnaar. Hub bleef ook uiteindelijk met Marie-José over zonder misser, zodat zij uit moesten maken wie de wisselbeker voor één jaar mee naar huis mocht nemen. Hierbij toonde Hub zich de sterkste en zijn naam kan in de wisselbeker gegraveerd worden. Deze wisselbeker is sinds 1969 onafgebroken in gebruik en Hub is onbetwist recordhouder met 6 overwinningen.
Onderling schieten 2021 en barbecue

Zaterdag 4 september werd het onderling kampioenschap 2021 gehouden. Dit jaar waren de weersomstandigheden ideaal, bij aanvang was het nog een beetje mistig waardoor de zon niet vol achter de kogelvanger stond, een half uur later brak de zon door en stond deze net naast de schietplaat en kon zonder beperking geschoten worden. Deze editie waren 18 deelnemers verdeeld over de A- en B-klasse. Uiteindelijk bleven er 7 schutters over in de kaveling, 4 uit de A-klasse en 3 uit de B-klasse. Als eerste viel de winnaar van 2020, Hub Huijts af, daarmee was zeker dat het record van meeste overwinningen van de wisselbeker niet verder verhoogd zou worden. Nadat alle blokjes van 1,5 cm geruimd waren zonder afvallers, werd overgegaan op de kleine punten. Vanaf dat moment ging het snel en werden de prijzen als volgt verdeeld:

B-klasse
1e Ron Planinsek
2e Lei Kleijnen
3e Jan Pappers

A-klasse
1e Patrick Beckers (tevens winnaar wisselbeker)
2e Myckel Habets
3e Mark Beckers

Bij de schietboom waren naast de deelnemers aan de schietwedstrijd al een aantal leden als toeschouwer aanwezig waardoor het gezellig druk was onder de schietboom. De schutterij had bij de planning van deze dag de schietactiviteit gecombineerd met een barbecue voor leden en partners, dit was een beste keuze.
Na afloop van het schieten werd snel opgeruimd en verplaatsten de aanwezigen zich naar het terras van Café Heksenberg, het café van ons koningspaar Frans en Rita Nievelstein, waar de barbecue plaatsvond. Tijdens het eten reikte onze voorzitter de prijzen voor het schieten uit. Na afloop bleef het nog lang gezellig, het was duidelijk dat de leden blij waren met eindelijk weer eens een activiteit van onze vereniging.