Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


Herdenkingsmis Kapelaan Ramakers


Kapelaan Ramakers

Eindelijk weer geüniformeerd de straat op
Nu de Corona beperkingen tot een einde gekomen zijn, mogen ook de schutterijen weer gaan werken aan een nieuw schuttersseizoen. Her en der zijn al eerste schuttersactiviteiten georganiseerd. Ook staan weer bondsschuttersfeesten op de rol en het Oud Limburgs Schuttersfeest zal dit jaar eindelijk doorgang vinden in Meijel.

Kapelaan Ramakers
Kapelaan Servaas Ramakers was niet alleen kapelaan op Heerlerheide, maar vooral ook verzetsman tijdens de 2e wereldoorlog. Hij kwam uiteindelijk om in kamp Bergen-Belzen. Ter nagedachtenis aan hem werden zondag 1 mei na de H. Mis in de Corneliuskerk een plaquette aangebracht en 2 nieuwe straatnaamborden onthuld. Natuurlijk mocht de schutterij bij deze gelegenheid niet ontbreken.

1e geüniformeerde activiteit in 2022
Voor onze St. Sebastiaan startte met het bijwonen van de H. Mis en de onthullingen van plaquette en straatnaamborden het nieuwe seizoen.
Het is fijn dat de eerste geüniformeerde activiteit van onze schutterij op Heerlerheide plaatsvond, want het was al veel te lang geleden dat de schutterij zich kon tonen aan de eigen gemeenschap.

Na afloop van deze activiteit stond in het verenigingslokaal D’r Bok een lekkere lunch gereed en kon na lange tijd weer eens een gezellig samenzijn gevierd worden. Het werd voor veel schutters nog een lange en gezellige middag.

Meer foto's in de galerij