Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


15 Mei: Bondsfeest Limbricht


Bondsfeest Limbricht

Na 2 lange corona-jaren was het eindelijk zo ver. Het eerste bondsschuttersfeest stond op het programma. We reisden af naar Limbricht. Waar het feestterrein op een prachtige schaduwrijke locatie met zicht op het kasteel te vinden was. Voor ons koningspaar Frans & Rita was het de eerste keer buiten Heerlerheide én ook voor Generaal Paul was het de eerste keer dat hij buiten Heerlerheide in uniform te zien was.

Met startnummer 17 hadden we een redelijk laat startnummer. Helaas werden we voorafgaand aan dit schuttersfeest geconfronteerd met een aantal afmeldingen. De kracht van onze schutterij zit hem in de samenhorigheid. Dit maakt dat we door creatief te schuiven in de geledingen toch met een volwaardige schutterij voor de dag konden komen. Vandaag liepen de officieren Jan & Patrick mee in de drumband. Dat noemen ze nu van alle markten thuis zijn!

Als eerste hebben we ons gepresenteerd aan de gastvereniging. Erna zijn we lekker onder de bomen blijven staan, totdat we ons mochten opstellen voor de optocht. Op de straten was het warm en zonnig. Helaas stond de optocht een paar keer stil (we moesten het spoor 2x passeren), waardoor het tempo er moeilijk in kwam. Het talrijke en enthousiaste publiek langs de kant maakte gelukkig veel goed.
Tijdens de optocht werden de bochten strak gelopen en ook de houding was goed. Dit alles was terug te zien in de behaalde prijzen, namelijk 1e prijs houding optocht, 1e prijs binnenkomen en ereprijs defilé. Een mooie prestatie! 
Na de optocht gaf onze commandant de opdracht om richting het buitenbuffet te lopen. Bij dit buitenbuffet werd er een welverdiend rondje voor de hele schutterij gegeven!

Nadat de meesten van ons zich ontdeden van het warme uniform moest er nog ééntje in vol ornaat blijven staan. Onze generaal trad voor de eerste keer uit als modelste Generaal. Een bijzonderheid, want Paul is de 3e generatie van Generaals binnen de familie Hazen. Ook zijn opa (Hub†) en vader (Driek†) zijn hem voorgegaan. Nadat de jury Paul een aantal vragen stelde en hem beoordeelde op de criteria die daarbij hoorden, mocht ook Paul zicht ontdoen van zijn uniform. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat hij de ereprijs in de categorie modelste Generaal had gehaald. Een prachtige prestatie!

Maar niet alleen de Generaal, de hele schutterij viel in de prijzen, behaald werd 1e prijs beste binnenkomen, 1e prijs beste houding optocht , en ereprijs beste Defilé uiteraard in de B klasse.

Als afsluiter op de dag mocht onze schietploeg nog in actie komen op een gezellig schietterrein. Helaas bleef er één bölke staan, waardoor het geweer weer mocht worden ingepakt om terug te gaan naar Heerlerheide. Onze schutterij mag zich nu op gaan maken voor Hemelvaartsdag, waar er diverse gegadigden gaan strijden om de nieuwe koning van onze schutterij te worden.

Naast de gebruikelijke foto's in de Galerij, is er ook een opname van het binnenkomen door Henk van Rens op youtube geplaats: https://www.youtube.com/watch?v=JOcUV6wJkXA

Meer foto's in de galerij