Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


Onderling schieten 2022


Onderling schieten 2022

Zondag 28 augustus werd het onderling kampioenschap 2022 gehouden. Het laatste bondsschuttersfeest vindt pas 11 september plaats, daarom was besloten om dit jaar bij uitzondering het onderling al voor het laatste feest uit te schieten. Dit was een goede keuze, want de weersomstandigheden waren ideaal, lekker zonnetje en ook een lichte bries, waardoor het schieten enigszins bemoeilijkt werd. Dit jaar waren er 15 deelnemers verdeeld over de A- en B-klasse. Na 2 rondes bleven er 10 schutters over in de kaveling. Na een aantal kavelrondes bleven uiteindelijk 3 A schutters en 1 B schutter over. Alle 4 hadden in het verleden de beker al minimaal een keer bemachtigd. De wisselbeker, ooit geschonken door Harry Stassen, is al sinds 1969 in roulatie en zeer begeerd bij de leden van de schutterij. Alle namen van de winnaars vanaf 1969 tot heden zijn erop vermeld en dat maakt deze beker ook meteen een historisch object.
Uiteindelijk vielen John Beckers (winnaar 1984, 1993 en 2011), en Wim Baltussen (winnaar 1985) gelijktijdig af en bleven alleen nog Teun de Schepper (winnaar 2019) en Marie-José Van Cleef (winnaar 2017) in strijd. Na 2 uur kavelen was het Teun die als winnaar over bleef nadat Marie-José in die ronde het 2e blokje liet staan.
De prijzen waren als volgt verdeeld:

B-klasse
1e John Beckers
2e Theo Pluijmen
3e Math Beckers

A-klasse
1e Teun de Schepper (tevens winnaar wisselbeker)
2e Marie-José Van Cleef
3e Wim Baltussen

Na afloop vond de prijsuitreiking plaats in café Heksenberg, omdat het schutterslokaal bezet was. Daar werden de schutters gastvrij ontvangen door Rita en Frans en was tevens gezorgd voor overheerlijke broodjes.

Meer foto's in de galerij