Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


6 November: Marketentstertreffen Helden


Marketentstertreffen

Voor ons begon deze dag heel erg vroeg , ons Taxi busje vertrok om half 8 vanaf het schutterslokaal in Heerlerheide naar Helden, een uurtje rijden. Aangekomen in helden wachten ons een heerlijk kop koffie met een lekker broodje.

Om half tien werd in optocht onder begeleiding van Fanfare St Caecillia naar de kerk gegaan alwaar om 10 uur de marketentsters mis werd gehouden. Na de mis ging het weer in optocht terug naar het Multifunctioneel Centrum Kerkeboske waar het dagprogramma verder zijn vervolg zou hebben.

Om 12.30 werd ons een heerlijke lunch geserveerd, en wachten we op de artiesten die ons deze middag kwamen entertainen. Voor de heren werd een alternatief programma gehouden.

Na dit super programma waarin volop in polonaise door de zaal werd gehost, was het tijd om de overdracht voor 2023 bekend te maken.

Eindelijk was het dan ook zover dat wij ons bekend mochten maken, want onze marketentsters met hulp van de schutterij zullen het Marketentstertreffen 2023 gaan organiseren. Met dank aan John Geraedts van Printstudio-Parkstad die voor deze gelegenheid ons heeft voorzien van super mooie T-shirts, die wij komend schuttersjaar op alle feesten zullen dragen.

Hierna was er nog een tombola, en kregen we een herinnering-presentje in de vorm van zakje chocolade aangereikt. Terugkijkend op een heel leuk en goed georganiseerd marketentstertreffen , ging het huiswaarts.

We hopen dat we volgend jaar met nog meer Marketentsters op 5 November 2023 het jaarlijks Marketentstertreffen in Heerlerheide mogen vieren.

Ook zijn er nog twee filmpjes gemaakt:
Filmpje 1
Filmpje 2

Meer foto's in de galerij