Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


18 Mei: Koningsvogelschieten


Koningsvogelschieten

Na samenkomst in het verenigingslokaal, café D’r Bok, werd gezamenlijk vertrokken om de koning van 2022, Stef Hazen, aan huis van zijn vader aan de Rennemigstraat af te halen, en te begeleiden naar het koningsvogelschieten van 2023.

Daar aangekomen volgde het door pastoor Janssen uitgesproken gebed en werd ook meteen gestart met het schieten op de schutterij vogel. Als eerste waren uiteraard de leden van de schutterij aan de beurt. 9 deelnemers deden dit keer mee om koning 2023 te worden. De ervaren schutters schoten de houten verbindingen aan gort. Bij het 87e schot, schoot John Geraedts de vogel naar beneden. Omdat John vrijgezel is bood Manon Augustus aan hem dit jaar als koningin te vergezellen. Dit werd gretig aangenomen en zodoende hebben we toch een volledig koningspaar.

Na de schutterij was het erebestuur aan de beurt. De vogel was een stuk kleiner en had ook minder hout om weg te schieten. Na 62 schoten werd Wim Vliegen koning.

Hierna volgde nog de vogel voor de burgers. Een flink aantal deelnemers wilde graag burgerkoning worden. Bij het 67e schot kwam ook hier de vogel naar beneden en werd Miranda Ollargiu koning(in) van de burgers.

Wij willen alle koningen van harte feliciteren. Het komende Pinksterweekend zullen zij voor het eerst te bewonderen zijn op Heerlerheide bij de Processie op zondag en de kermisrondgang op Pinkstermaandag.

Meer foto's in de galerij