Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


9 Mei Koningsvogel schieten


Koningsvogel schieten

Na samenkomst in het verenigingslokaal, café D’r Bok, werd gezamenlijk vertrokken om de koning van 2023 John Geraedts met zij koningin Manon Augustus, aan huis van Manon's ouders af te halen, en te begeleiden naar het koningsvogel schieten van 2024.

Daar aangekomen volgde het door pastoor Janssen uitgesproken gebed en werd ook meteen gestart met het schieten op de schutterij vogel.
Als eerste waren uiteraard de leden van de schutterij aan de beurt. 9 deelnemers deden dit keer mee om koning 2024 te worden. De ervaren en minder ervaren schutters schoten de houten verbindingen aan gort. Bij het 125e schot, schoot Math Beckers de vogel naar beneden. Math zal dit jaar zijn dochter Kiki meenemen als koningin.

Na de schutterij was het erebestuur aan de beurt. De vogel was een stuk kleiner en had ook minder hout om weg te schieten. Na 93 schoten werd wederom Wim Vliegen koning.

Hierna volgde nog het schieten voor de burgers. 13 gegadigden deden mee. Maar helaas na 57 schoten waren de kogels op. Na loting werd Patrick Dortant burgerkoning.

Wij willen alle koningen van harte feliciteren. Het komende Pinksterweekend zullen zij voor het eerst te bewonderen zijn op Heerlerheide bij de Processie op zondag en de kermisrondgang op Pinkstermaandag

Meer foto's in de galerij