Koninklijke schutterij St. Sebastiaan Heerlerheide


12 Mei: Bondsfeest Doenrade.


Bondsfeest Doenrade

Onder super warme omstandigheden begon in Doenrade het eerste Bondsfeest van dit schuttersjaar. We vertrokken vanuit ons schutterslokaal om 11.30. Daarna was er ruim de tijd eer we moesten binnenkomen om ons te profileren voor de kiosk. Na een welkoms groet van het bestuur van Doenrade werd ons koningspaar uitgenodigd om de welkoms wijn te komen drinken.

Na de opening begon gelijk de optocht. Deze werd ingekort vanwege de hitte. Maar ondanks dat was hij toch nog erg lang. Terug op de feestweide waar ook het OLS word gehouden dit jaar werd snel een drankje gedronken om de droge kelen te smeren.

Ons nieuw Koningspaar en onze generaal zullen dit jaar meedoen aan het uitreden.
Hiervoor hebben ze beide een flinke tijd moeten wachten in de hete zon eer ze aan de beurt waren. Van onze generaal is bekend dat hij de ereprijs modelste generaal heeft behaald.

Rond 5 uur begon ook voor onze schietploeg het schieten. En ja hoor de eerste 18 werden feilloos afgeschoten ondanks de hard wind en de zon in de rug. Daarna weer 18 punten en toen was het wachten om te kavelen. Ze werden 3e in de A klasse.

Terugkijkend kunnen we alleen maar zeggen ,,Het was een prachtige dag.’’

Meer foto's in de galerij